6.2.06

“ISLA MADRE DE DIOS 2006”


Puerto Natales 04/02/06
IIª Expedició Espeleològica Internacional Isla Madre de Dios 2006

La Secció Anarcoespeleo de la UEU de la Seu d’Urgell (Catalunya) i el Club Pirinenc Andorra (Andorra) informen que:

Després de 21 dies d’exploració i la participació d’espeleòlegs andorrans, catalans, italians i argentins , la IIª Expedició Espeleològica Internacional Isla Madre de Dios 2006 ha conclòs amb èxit les seves exploracions.
L’expedició s’ha desenvolupat a la part nord oriental de l’illa, coincidint amb una expedició francesa que ha explorat la zona meridional de l’illa
Han estat descobertes i explorades diverses cavitats, havent-se topografiat un total aproximat de 3 kilòmetres de desenvolupament i 700 m de desnvell. També s’han capturat diverses espècies de fauna –coleòpters i aràcnids particularment- que seran lliurats a biòlegs argentins especialistes en la matèria per a llur estudi.
El resultat aconseguit pels 9 membres de la expedició és particularment important considerada la notable dificultat geogràfica i ambiental. Cal dir que l’illa, ubicada a 50 graus de latitud sud i encarada vers l’oceà Pacífic es caracteritza per un clima excepcionalment plujós (8000 mm/m2 l’any) que provoca ràpides i violentes crescudes del nivell de l’aigua a les cavitats, a més de la morfologia del terreny, notablement accidentada, amb una contínua alternança de plaques rocalloses i valls envaïdes de bosc Valdivià, i un vent constant de 80/100 km/h que fan que la progressió sigui molt dificultosa.
Apresentacion de la expedicion:

No comments: